דוכן חצ'פורי
המטבח הגיאורגי הוא מטבח עשיר, המכיל מגוון רב של מנות ראשונות, עיקריות, וקינוחים. מטבח זה נכנס כבר מזמן למיינסטרים הקולינרי הישראלי.
אם אתם מעוניינים לספק לאורחים שלכם חוויה קולינרית יוצאת דופן, דוכן חצ'אפורי יספק זאת.
מהו חצ'אפורי?
חצ'אפורי הוא מאכל גיאורגי שמכינים באופן מסורתי מבצק, גבינה וחמאה. למנה יש הרבה וריאציות שונות וחלק מהפופולריות שבהן הן חצ'אפורי גבינה וחצ'אפורי ביצה.
זהו לחם במילוי גבינה שנאפה בתנור ומוגש עם חמאה, הוא נאפה בצורה מעגלית חצ'אפורי ממולא בדרך כלל בגבינה, ביצים ובצל. אפשר גם למלא בכל מרכיב אחרי שהאופה רוצה להכניס לתוכו.
חצ'אפורי היה המזון העיקרי של הגאורגים במשך מאות שנים. זה נאכל במקור כארוחת בוקר אבל עכשיו הוא נאכל כל היום על ידי גיאורגים. חצ'אפורי הפך למאכל אהוב גם על תיירים בגלל הטעם והייחודיות שלו.
דוכן זה יגיש סוגים שונים של חצ'אפורי עם מגוון מרכיבים בשילוב מנות גרוזיניות מסורתיות אחרות כמו לוביו (שעועית אדומה או לבנה ,רוטב טקמלי (רוטב שעשוי משזיפים) וצ'חוחבילי (מנת ירקות).
מאכלים גאורגיים מסורתיים
המטבח הגיאורגי הוא שילוב ייחודי של השפעות מקומיות וזרות. המטבח מגוון מאוד וכולל מנות רבות ושונות הנעות בין מנות צמחוניות למנות על בסיס בשר.
המטבח הגיאורגי הוא מטבח מסורתי שהתפתח במשך מאות שנים. הוא הושפע מתרבויות רבות, בעיקר מזרח תיכוני והודי. מנות גרוזיניות לרוב מתובלות ועשירות בשום ואגוזי מלך.
כמה מהמנות הפופולריות ביותר במטבח הגיאורגי כוללות חצ'אפורי, לוביו וחינקלי. חצ'אפורי הוא מאכל שמגיע בצורות רבות ושונות אבל לכולם יש דבר אחד במשותף – גבינה! חינקאלי הם כופתאות בשר אשר מבושלים לפני ההגשה עם שמנת חמוצה מעל. לוביו הוא מאכל גאורגי מסורתי העשוי משעועית, עשבי תיבול, שום ושמן זית, והוא מוגש בדרך כלל כמתאבן.
המנות הגרוזיניות מוגשות בדרך כלל בסדר הבא: מתאבנים, מרק, מנה עיקרית, תוספות וקינוח. הגיאורגים אוהבים לשתות יין, ולכן אין זה יוצא דופן שארוחה כוללת מספר כוסות יין וכן וודקה או בירה.
מנות אלו מורכבות בדרך כלל מחומרי גלם טריים. המרכיבים הפופולריים ביותר הם שעועית, עגבניות, שום, בצל, פלפלים, מלפפונים וחצילים.
המטבח הגרוזיני יכול להוות חגיגה עבור הצמחונים וחובבי הגבינות, כאשר דוכן חצ'אפורי בסגנון חלבי מציע לאורחיו שפע של מנות ראשונות, עיקריות, מאפים, וקינוחים.
האם קייטרינג גרוזיני כשר
העדה הגרוזינית בישראל מאופיינת ברובה מאנשים שומרי דת ומסורת, לכן על פי רוב המטבח הגרוזיני היהודי לא יכיל מאכלים לא כשרים. קיימת הפרדה ברורה בין מאכלים חלביים ובשריים. כך שניתן להנות מכל אחד מהם בנפרד.
מהם העלויות של הקמת דוכני מזון לאירועים?
עלות הקמת דוכן מזון לאירוע תלויה בסוג האירוע והמיקום.
עלות הקמת דוכן מזון באירוע בחוץ היא לרוב נמוכה בהרבה מעלות הקמת דוכן מזון באירוע מקורה. לאירועי חוצות, ניתן לשכור אוהלים ושולחנות מחברות מקומיות או לקנות אותם בחנות סמוכה. לאירועים מקורים יש לשכור מחברות קייטרינג מפות, צלחות, מפיות ועוד פריטים נחוצים.