אירועים עם קונספט יווני הפכו מזמן ללהיט בקרב החוגגים- והמזנון היווני שלנו הוא פתרון מעולה להעצים את חווית החושים.
הוא מגיע עם או בלי מדפים- זה תלוי בעיקר בציוד הנדרש וסוגי המאכלים שנגיש לסועדים 🙂
אירועים עם קונספט יווני הפכו מזמן ללהיט בקרב החוגגים- והמזנון היווני שלנו הוא פתרון מעולה להעצים את חווית החושים.
הוא מגיע עם או בלי מדפים- זה תלוי בעיקר בציוד הנדרש וסוגי המאכלים שנגיש לסועדים 🙂
בואו נהיה כנים עם עצמנו לרגע , בסופו של דבר מה שכולם זוכרים מהאירוע זה האוכל, צורת ההגשה והעיצוב.
אם חשקה נפשכם בעשיית אירוע באווירה ים תיכונית יוונית אין צורך לנסוע למיקונוס!
מי מאיתנו לא בילה באתונה ורקד בטברנה בסלוניקי לצלילי הבוזוקי, אחרי כמה שטים של אוזו.
אירועים בקונספט יווני הפכו ללהיט בקרב החוגגים הישראלים בעזרת דוכן אוכל על מזנון יווני תיצרו חוויה שתעצים את אווירת האירוע בקרב האורחים שלכם.
דוכן זה יכול להגיע בשני ווריאציות בהתאם לבקשכתם עם מדפים או ללא מדפים, בהתאם לסוג האוכל ולצורת ההגשה הרצויה עבורכם.
המטבח היווני
המטבח היווני קיים כבר אלפי שנים ועדיין לא נס לחו, הוא רלוונטי פופולרי ומבוקש בכל רחבי העולם,זהו מטבח טעים ומגוון שהושפע מתרבויות רבות.
האוכל היווני מורכב בעיקר מלחם, זיתים ,עגבניות, פירות, שעועית, דגנים, אגוזים ושמן זית.
האוכל היווני ידוע בטעמיו העשירים, המרכיבים הטריים והאפשרויות הבריאות שלו. ישנן מנות רבות ושונות שניתן להכין עם מרכיבים מסורתיים כמו כבש, עוף, ירקות או דגנים. המנה המפורסמת ביותר נקראת מוסקה המורכבת משכבות של פרוסות תפוחי אדמה בציפוי בשר בקר טחון ורוטב המוגש בתבשיל קדירה עם חצילים.
גבינות יווניות
גבינות הן מאכל פופולרי ורב-תכליתי ביוון. ליוונים יש מגוון רחב של גבינות שהם יכולים להשתמש בהם כדי ליצור מנות שונות. הסיבה לכך היא הכמות הגדולה של מוצרי חלב שמיוצרים בה , קיים מגוון רחב של טעמים ומרקמים של גבינות המתאפיינים במליחות היוונית הידועה.
הגבינה היוונית המפורסמת ביותר היא פטה, המיוצרת מחלב כבשים. עם זאת, ניתן להכין אותו גם מחלב פרה או מחלב עיזים. הגבינה הפופולרית ביותר בקרב היוונים היא קסרי, העשויה מחלב כבשים או עיזים ובעלת מרקם רך וטעם עדין.
ההבדל העיקרי בין קסרי לפטה הוא שהפטה מכילה יותר מלח ממה שקסרי מכיל; עם זאת, שתי הגבינות עדיין דומות מאוד בטעם ובמרקם.
משקה האלים היווני
אוזו הוזכר לראשונה על ידי היוונים הקדמונים במאה ה-5 לפני הספירה, כאשר הוא כונה "יין דיוניסוס". שם זה נגזר מאלוהי היין, דיוניסוס, שסגדו לו ביוון העתיקה.
אוזו הוא משקה אלכוהולי מזוקק העשוי מיין, עשבי תיבול ותבלינים. הוא נחשב למשקה הלאומי של היוונים.
לאוזו יש טעם מובהק שמקורו בשילוב של אניס, ליקריץ, שומר ואניס. זה מוגש בדרך כלל בכוסות קטנות.
אין חגיגה יוונית שלא מתחילה ונגמרת עם המשקה הזה, יאסו!
חשיבותו של דוכן אוכל לאירוע
דוכן מזון הוא חלק חיוני באירוע. הוא מספק למשתתפים הזדמנות להתערבב ולהתרועע, כמו גם לספק להם אוכל ושתייה. למרות שזה עשוי להיראות כמו משימה פשוטה להקים דוכן מזון, יש הרבה שיקולים שצריך לקחת בחשבון. דוכן מוצלח מורכב מגורמים שונים כמו העיצוב שלו ,גודלו ועלותו.
חשיבותו של הקייטרינג בהצלחת האירוע
קייטרינג הוא היבט חשוב בהצלחתו של כל אירוע, זה מה שהופך את האירוע לבלתי נשכח וכדאי.כמו כן עשוי עשוי להפוך להוצאה גדולה מדי אם אין לכם תקציב ותוכנית סדורה עבור האירוע שלכם. אירועים, כנסים ותערוכות יכולים להיות הצלחה עצומה אם הם מתוכננים ומבוצעים כהלכה ,חשיבות הקייטרינג בהצלחת אירוע אינה רק מתן אוכל טעים.
מהם הדרכים לצמצם את עלויות הקייטרינג לאירוע?
קייטרינג לאירועים הוא אחד החלקים היקרים ביותר בתכנון אירועים. הסיבה לכך היא שזה דורש הרבה עבודה ומשאבים כדי להכין אוכל לאירוע. ישנן דרכים שונות להוזיל את עלויות הקייטרינג לאירועים, כמו למשל מיקור חוץ של קייטרינג, ישנם אפשרויות נוספות שיכולות להוזיל את העלויות כגון: שימוש בקייטרינג המתמחה בסוג והאוכל שאתם מעוניינים, ושימוש בבר פתוח במקום בר מוזמנים.
יש רגעים בחיים שנצרבים בזיכרוננו לעד – החתונה שלנו, היום בו היא נולדה, בר המצווה שלו ועוד אירועים רבים אחרים. המטבח שלנו הוקם מתוך חזון להעניק חוויה קולינרית בלתי נשכחת לאירועים משמחים ומרגשים כאחד.
קייטרינג TiTaTu – חווית טעמים, דיוק וסטיילינג. עמדות אוכל, מכוניות מעוצבות, מזנוני אוכל וקייטרינג שף לאירועים פרטיים.